Jibble

Author Topic: AGS Build Server  (Read 10594 times)

Re: AGS Build Server
« Reply #20 on: 15 Jun 2018, 23:38 »
Is it definitely the "allegro-4.4.2-agspatch" branch which I should be building?
What happens if you use prebuilt libraries? They are built from that branch.
Thanks for uploading those, I'll try it again tomorrow.

May I get the build scripts somewhere to try and see these issues?
Yes, sure. Which version of Windows are you using?
I did find that some of the string handling in older versions of Powershell caused some problems, so I probably need to make some changes so it works in more places (possibly by not using Powershell).

Crimson Wizard

  • Local Moderator
    • Best Innovation Award Winner 2013, for spearheading the AGS 3.3.0 project
    • Lifetime Achievement Award Winner
    • Crimson Wizard worked on a game that won an AGS Award!
    •  
    • Crimson Wizard worked on a game that was nominated for an AGS Award!
Re: AGS Build Server
« Reply #21 on: 16 Jun 2018, 01:06 »
Thanks for uploading those, I'll try it again tomorrow.

I could swear they are linked in the readme.md, but apparently not, need to do then.

Yes, sure. Which version of Windows are you using?

Windows 7.

Crimson Wizard

  • Local Moderator
    • Best Innovation Award Winner 2013, for spearheading the AGS 3.3.0 project
    • Lifetime Achievement Award Winner
    • Crimson Wizard worked on a game that won an AGS Award!
    •  
    • Crimson Wizard worked on a game that was nominated for an AGS Award!
Re: AGS Build Server
« Reply #22 on: 16 Jun 2018, 18:15 »
I was testing master branch today, and found that walkable areas are broken: https://github.com/adventuregamestudio/ags/issues/457

Earlier you said that you were trying 3.4.1 also, could you double check that you actually built using old code?

Re: AGS Build Server
« Reply #23 on: 16 Jun 2018, 23:28 »
Yes, sure, I'll take another look.
Hotspots were also broken (@HOTSPOT@ wasn't getting updated and I couldn't interact with them), if it is the same issue.

Re: AGS Build Server
« Reply #24 on: 17 Jun 2018, 21:21 »
I don't think I did build the 3.4.1 code, so it is probably the same issue.
Here is a (rough) script that will build the master branch: https://www.dropbox.com/s/ub9zjh1ip2vx0on/bootstrap.cmd?dl=1

Best to only use it in an empty VM, but it works on Windows 7 64bit and Windows 10 64bit.
First run needs elevated privileges, second run needs to be started from a Visual Studio command prompt.

Crimson Wizard

  • Local Moderator
    • Best Innovation Award Winner 2013, for spearheading the AGS 3.3.0 project
    • Lifetime Achievement Award Winner
    • Crimson Wizard worked on a game that won an AGS Award!
    •  
    • Crimson Wizard worked on a game that was nominated for an AGS Award!
Re: AGS Build Server
« Reply #25 on: 17 Jun 2018, 23:44 »
Could you try latest master, Alan pushed a temp fix: https://github.com/adventuregamestudio/ags/issues/457

Re: AGS Build Server
« Reply #26 on: 19 Jun 2018, 17:56 »
This fixes the walking around and the hotspot detection, but character speed must have also been scaled somewhere because movement has slowed down (game speed is fine).

Crimson Wizard

  • Local Moderator
    • Best Innovation Award Winner 2013, for spearheading the AGS 3.3.0 project
    • Lifetime Achievement Award Winner
    • Crimson Wizard worked on a game that won an AGS Award!
    •  
    • Crimson Wizard worked on a game that was nominated for an AGS Award!
Re: AGS Build Server
« Reply #27 on: 19 Jun 2018, 18:19 »
This fixes the walking around and the hotspot detection, but character speed must have also been scaled somewhere because movement has slowed down (game speed is fine).

Well, I guess that means that there was something wrong with the master branch, not build scripts.

Master branch is obviously in a non stable state right now, after merging "ags4" into it. It needs to be tested and fixed.

Perhaps, it will be more convenient to test build scripts against "ags3" branch for a while?
« Last Edit: 19 Jun 2018, 18:40 by Crimson Wizard »