Author Topic: Error: SetCharacterView: Invalid view number SOLVED  (Read 195 times)

Hi Guys,

I need some help debugging an error I keep getting. The occurrence time is random.
There error is as follows:

An error has occurred. ACI version 3.4.1.15
Error: SetCharacterView: invalid view number (You said 25, max is 3).

I really have no idea why this is happening... The line error is a different location every time. But always the same error.
It even happens if I let the game run and I don't touch anything... just wait.

I'm using the 'Lightweight BASS Template'

Can anyone help?
« Last Edit: 09 Dec 2018, 21:24 by eatseverything »

Re: Error: SetCharacterView: Invalid view number
« Reply #1 on: 09 Dec 2018, 09:08 »
I've checked all over and I really can't seem to find anything wrong.
It also happens when compiled.
Like I said, the timing of the error is random. But always under 2 minutes approx.
« Last Edit: 09 Dec 2018, 09:10 by eatseverything »

Re: Error: SetCharacterView: Invalid view number
« Reply #2 on: 09 Dec 2018, 09:25 »
I found it.
It was an invalid idle view.

Slasher

  • slasher
    • I can help with AGS tutoring
    • Lifetime Achievement Award Winner
    • I can help with scripting
    • I can help with story design
    • Slasher worked on a game that was nominated for an AGS Award!
Re: Error: SetCharacterView: Invalid view number
« Reply #3 on: 09 Dec 2018, 10:58 »
I found it.
It was an invalid idle view.
Don't you feel silly (laugh)

It happens...

Re: Error: SetCharacterView: Invalid view number
« Reply #4 on: 09 Dec 2018, 13:25 »
I think error message could be improved by telling which type of view engine tries to set (idle, normal etc).
« Last Edit: 09 Dec 2018, 13:29 by Crimson Wizard »

Re: Error: SetCharacterView: Invalid view number
« Reply #5 on: 09 Dec 2018, 21:23 »
The thing that was throwing me off was the error was showing me script line highlighting at random locations. Making me think it was my code. Is there a way to not use idle, blinking, or thinking views?